Verrijk je tuin met stapelblokken

Verrijk je tuin met stapelblokken

Stapelblokken, ook wel muurstenen of stapelelementen genoemd, kunnen worden gebruikt om je tuin mee te herstellen, om een hoogteverschil aan te brengen of om deze esthetisch te verrijken. Deze elementen zijn simpelweg stenen, van verschillende materialen, zoals beton of natuursteen die je op een bepaalde manier opstapelt om een muur of een omranding te creëren. Er is veel variatie, dat zich vooral uit in het materiaal en ook in de afmetingen van de muursteen. Zo kun je er een klassieke muur mee aanbrengen door kleine natuurstenen te gebruiken, maar ook een moderne omheining met betonnen bielzen.

De mogelijkheden

Eigenlijk zijn de mogelijkheden die je hebt als je stapelelementen gebruikt eindeloos. Als je creatief bent, kun je hier van alles mee doen. Denk aan een omheining om je woning heen, zodat je het idee krijgt dat je een boerderij bezit, een bloembak, die je in elke vorm die je wilt kunt plaatsen, zoals om de hoeken van je gazon, of in het rond of een trap, waarmee je hoogteverschillen kunt creëren en dat gedeelte van je tuin makkelijker toegankelijk kunt maken. De stijl van je tuin kan volledig veranderen door deze elementen te gebruiken.

De materialen

Er zijn meerdere materialen waar je uit kunt kiezen als je met muurstenen aan de slag wilt gaan. Neem een lichte kleur zoals bijvoorbeeld lijmsteen, en je kunt een sfeer creëren die te vergelijken is met Zuid-Engeland of Zuid-Europa waar dit type steen veel wordt gebruikt. Neem je juist een donkere kleur, zoals antraciet, graniet of een gekleurd beton, dan geef je je tuin een modern en sfeervol uiterlijk. Trappen maak je met een ruwere steensoort, omdat je niet moet uitglijden als het regent, en met een getrommelde muursteen kun je de indruk te wekken dat de constructie er al een lange tijd staat. Met muurstenen kun je creatief zijn en je tuin op een goedkope manier een volledig nieuwe uitstraling geven.